Warszawa


Warschau

Aleja Jerozolimskie 70

Hotel Bristol

Treinstation Terespolski

Tussen 1900 en 1906 heeft het echtpaar Van den Muyzenberg-Kiessler, Leen en Olga, in Warschau gewoond. Leen was er hoofd van het verkoopkantoor van de samenwerkende zoutmijnen (het Syndicaat), samen met W. Cimbal die was aangesteld namens de Franse maatschappij (telegramadres kontor Kriga).

Warschau (Pools: Warszawa)
Had 1.726.581 inwoners in 2014. De naam wordt in 1241 voor het eerst vermeld. De stad heeft zwaar geleden gedurende de Tweede Wereldoorlog. Onmiddellijk na de oorlog werd het herstel ter hand genomen en is de stad op minutieuze wijze herbouwd. Dit gebeurde op basis van oude foto’s, afbeeldingen en schilderijen. Zo werd Warschau herschapen zoals het er in de 17de en 18de eeuw uitzag.

Warschau wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Vistula. De Oude Stad (Stare Miasto) en de financiële wijk, die vooral bekend is door het Paleis van Cultuur en Wetenschappen, liggen aan de westkant. Dit reusachtige witte bouwwerk was in 1955 een geschenk van ‘het volk van de Sovjet-Unie’

Volgens de legende is Warschau [varˈʃava] gesticht door een vissersjongen, Wars, die de bescherming wist te verwerven van de meermin in de Vistula, Sawa.